FreeOZ用户注册
返回列表 发新帖回复
楼主: MICHELLE07

[work&lifestyle] 趣味面试英语

MICHELLE07         + 50        and you are well-known

No, @MICHELLE07

What's with @newozer 's motto KEEP A LOW PROFILE?

评分

newozer + 50 这才是真正滴。。。高手。。。高手。。。高.
uu + 50 你太有才了!
MICHELLE07 + 50 haha, my cute popular lady,yping

EmilyS,非常喜欢你提供的情景模拟和答案。

一般来说,面试官有人事经理、业务经理和总经理。人事经理爱提的问题和答案我们还是可以找出规律来,答案虽不固定,每个人可针对自身情况酌情回答。我们几个分享的和我最近发现的一个精华帖-最全面试英语及答案,都是很好的参考(一楼有汇总目录)。

几乎所有的面试都会有一关由业务经理主持,有时候他们的生杀权更大。而业务经理问的问题就没那么容易总结出规律来。

我回忆起自己的面试经历,有很多时候,业务经理面试官(尤其不太正规的小公司)根本不问那些大问题,都是看着你的简历,有什么问什么,看似很随意,却也必须小心应对。

你提到举两个例子,一个是Finance,一个是技术人员,很具有代表性。不如我自己,以及另外找两个人技术人员来分享一下面试中业务经理常问到的问题,你来帮助分析一下如何把英语说得漂亮点。

我暂时只想到两个问题,都是我当时回答得比较吃力的。

1. How did you lead this project to success?(关于我简历中提到的负责公司上新系统的经历)
2. How do you ensure that legal compliance is met?(关于我简历中提到的我的一项职责是确保公司操作符合各项相关法律法规:税法、经济法、劳动法等)

如果你觉得有精力提供参考答案的话(内容就编一编吧),我再 call tristone 和 cais 来提供技术方面的业务问题。

谢谢!

评分

浮云云艾米莉 + 50 马克,等周末写
yping88 + 50 Here I come!

MICHELLE07 发表于 17-9-2013 16:29
EmilyS,非常喜欢你提供的情景模拟和答案。

一般来说,面试官有人事经理、业务经理和总经理。人事经 ...

I am all ears to what they have to say! Those are very challenging questions!

Well done, Michelle!

You are someone who takes career and life seriously! I look up to you!

I am also looking forward to witnessing @EmilyS 's brilliant performance in the interview!   

评分

uu + 50 谢谢分享!

yping88 发表于 17-9-2013 16:57
Well done, Michelle!

You are someone who takes career and life seriously! I look up to you!

哈哈,我记得x24同学说过:网友主要用来做什么的?就是making fun.

到目前为止,这个趣味面试英语我还没看出什么有趣来

不过还是十分地敬佩YPING分享的原创面试英语, 你对李亚鹏的解读也很精彩.
按Charles的同学话,我们只能望其(you)项背。

评分

yping88 + 50 Belated +50!
uu + 50 谢谢分享!

几位高人妹妹,我今天的HR面试基本都覆盖了LZ前面的几个问题,可惜我没有先学习你们的帖子。不过今天我已经全部收藏起来了。谢谢谢啦。。。
很多英语说法,非常好,都是我平时想说,又不能表达的。

今天很大方把700分都狂甩给三位妹妹了

评分

浮云云艾米莉 + 50 谢谢分享!
MICHELLE07 + 50 你太可爱啦
yping88 + 29 I only have this +29 for now!

uu 发表于 17-9-2013 22:30
几位高人妹妹,我今天的HR面试基本都覆盖了LZ前面的几个问题,可惜我没有先学习你们的帖子。不过今天我已经 ...

yping88果然不是凡人,29分怎么弄出来的的啊?

评分

yping88 + 50 Today's plus what I owed you previously!
MICHELLE07 + 50 哈哈,她大概正好只剩29分了

uu 发表于 19-9-2013 16:36
yping88果然不是凡人,29分怎么弄出来的的啊?

Here is the deal, @uu

Are you aware that there is a 猩猩 named @周星星1832 in FreeOz's Zoo, he was very naughty the other day, I only credited him with +1 for his naughty behavior. Then, I only had +29 left that night. When I found out about your nice post, I put all I had into your account without any hesitation!

If it helps, I will give back what I owed you that night +21 to make it +50, because I always credit +50 to whichever posts that click with my mind!

But you need to bring something out to this talk-show to grant me that chance!

评分

uu + 50 我很赞同!
MICHELLE07 + 20 你太有才了!

精华帖。。

评分

MICHELLE07 + 50 谢谢分享!

几天没上来看了,帮顶一下,这么好的贴!同时还想着YPING88的那21分哪

评分

yping88 + 21 +21 it is! Haaahaaa
MICHELLE07 + 50 谢谢分享!

uu 发表于 22-9-2013 21:58
几天没上来看了,帮顶一下,这么好的贴!同时还想着YPING88的那21分哪

哈哈,@EmilyS @yping88

有人惦记我们呢。

你们周末愉快吗?

评分

yping88 + 50 We're cold, what about you? Haaahaaa
newozer + 50 恭喜你!

uu 发表于 22-9-2013 21:58

Until now, all the debt has been paid off!

Looking forward to seeing your presence in English column regularly, we promise you the maximum credits to every single contribution you will make to it!

评分

MICHELLE07 + 50 你太有才了!

MICHELLE07 发表于 22-9-2013 22:02
哈哈,@EmilyS @yping88

有人惦记我们呢。

Hayfever....

想跟新的,结果还是决定看美剧去了。。。

推荐两个美剧,Franklin & Bash 和 Unforgettable

充满了帅哥美女

评分

MICHELLE07 + 50 你太搞笑了!

我今天把这个收藏了!感谢!
这么好的英语,朗朗上口,难道是美剧的功劳?

评分

MICHELLE07 + 50 她的英语很流利自然,是有美剧的功劳

请教一个面试问题,针对职位IT Project Manager。如下是feeback:

After talking to her I believe that she has more experience as an Oracle EBS Payroll consultant than as a PM. The projects she has managed have been small in terms of team size, and sometimes quick and I didn’t get the feeling that they were complex.
--How to convince them I have the ability to manage complex projects? What is complex project?
Personally, one of my quality is to make things easy and explain them in a simple way.

When I asked questions relating to payroll configuration, testing and implementation I was more convinced about her relevant experience. However, not having Australian payroll knowledge is a hindrance. I would suggest she do some training, such as offered by TAPS, to get familiar with AU payroll legislation and regulations, and the processes used at month and year end for tax and superannuation, employer reporting requirements, FEE HELP, SFSS, salary packaging, etc.
--独白:给我一个系统环境,一个AU项目文档,我就可以上手了啊!如果给我一个项目做做,我立马就能展示专业技能。平台很重要,给我一个平台,我就能征服AU,哈哈。
如何应对所谓的Australian payroll knowledge/hands-on experience?

I’m sure She knows Oracle EBS payroll very well, and with that knowledge would be more employable as a payroll implementation or support consultant.

@EmilyS @yping88 @格菲 @MICHELLE07

看了你们的文字(含其他帖子),深深佩服!你们很棒,很有魅力!
玫瑰很香,感谢分享!

青冥揽日 发表于 2-10-2013 00:19
请教一个面试问题,针对职位IT Project Manager。如下是feeback:

After talking to her I believe that ...

这么客气,我沾她们的光了!格菲就是MICHELLE07,我改名了,不好意思。

我自己也有两个问题等两位MM有空时来指教(62楼),主要是用英语如何表达的问题。
你提的问题正好我们需要的,既和技术相关又典型,谢谢你。

如果不考虑英语表达的问题,我来假设一下自己下次面试被问到(中文思路)你的两个问题,面试官对我感兴趣,应该是希望我说服他们。

1. "make things easy and explain them in a simple way"
我打算用一个直观的简单的比喻

2."平台很重要,给我一个平台,我就能征服AU"我也这么觉得!
我会考虑举一个例子,告诉他们我是QUICK LEARNER, 具备很强的迅速掌握知识的能力

留爪慢慢看,真是好贴

mark下,以后用得着

真是好贴,太赞了。谢谢分享。

very handy , thanks for sharing